HobbyCNC fórum
  v0.9.3.4

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



Arduino




Időrend:
Oldal 1 / 19 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

Meoman | 8    2018-01-15 22:33:34 [909]

Sikerült! Kösz mindenkinek! Szerintem még jövök!

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 22:17:33 [907]


Meoman | 8    2018-01-15 22:19:30 [908]

Köszönöm!!! Rámegyek...

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 22:17:33 [907]


morvfer7 | 710    2018-01-15 22:17:33 [907]

letöltöd a libraryt, kicsomagolod, majd bemasolod a Program Files/Arduino/Libraries könyvtárba. Lehet nálad Program Files (x86) könyvtár van, ha 64 bites az oprendszered.

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 22:13:27 [906]


Meoman | 8    2018-01-15 22:13:27 [906]

Jó, de mit csináljak vele? Sajna 0- tudásom van ez ügyben

Előzmény: dezsoe, 2018-01-15 22:10:23 [904]


morvfer7 | 710    2018-01-15 22:11:11 [905]

Ahogy dezsoe is írta, tedd be PID libraryt és menni fog.

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 22:03:50 [903]

dezsoe | 789    2018-01-15 22:10:23 [904]

A #900-ban ott a link a hiányzó lib-hez.

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 22:03:50 [903]


Meoman | 8    2018-01-15 22:03:50 [903]

Arduino: 1.8.5 (Windows 7), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328P" D:\Laccucc\Arduino dc servo\dcservo-master\dcservo\dcservo.ino:22:20: fatal error: PID_v1.h: No such file or directory #include <PID_v1.h> ^ compilation terminated. exit status 1 Hiba a(z) Arduino Nano alaplapra fordításra.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 21:55:24 [899]


morvfer7 | 710    2018-01-15 22:03:17 [902]

Nehéz a néma gyereket megérteni.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-15 22:02:06 [900]


dezsoe | 789    2018-01-15 22:02:30 [901]

PIC=PID

Előzmény: dezsoe, 2018-01-15 22:02:06 [900]


dezsoe | 789    2018-01-15 22:02:06 [900]

Lehet, hogy nálad már fent van a PIC library, ami kell hozzá. Anélkül elakad az include-nál.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-15 21:55:24 [899]


morvfer7 | 710    2018-01-15 21:55:24 [899]

Nálam simán lemegy a fordítás, tehát valamit rosszul csinálsz. Mi a hibaüzenet?

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 21:47:07 [898]


Meoman | 8    2018-01-15 21:47:07 [898]

Gondoltam letöltöm az ino-t, feldurrantom a NANO-ra, beállítom azt örülök. Erre csak a letöltésig jutottam. Mindenféle fordítási és egyéb hibával megáll.

Előzmény: Dakota25, 2018-01-15 21:37:22 [897]


Dakota25 | 448    2018-01-15 21:37:22 [897]

Nem kényeztetsz el minket információval a problémád részleteiről. Mit csináltál, meddig jutottál el benne? Program a GitHub-ról letöltve-fordítva-feltöltve a Nanóba? Mit csinál? Mit nem?

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 21:26:17 [894]


Pali79 | 193    2018-01-15 21:36:55 [896]

Érdekes dolgot produkál az én Mega2560+RAMPS 1.4 panelom. Grafikus kijelző van rajta amin valamiért alig látszik valami hiába állítom a kontrasztot, de amikor megnyomom a RAMPS reset gombját és amíg nyomva tartom addig jó a kijelzés. Aztán elengedem újraindul a mega és utána megint nem jó. Látott már valaki ilyet? Lehet ezzel valamit kezdeni?


morvfer7 | 710    2018-01-15 21:35:10 [895]

Mit jelent az, hogy semmire nem jutottál vele?

Előzmény: Meoman, 2018-01-15 21:26:17 [894]

Meoman | 8    2018-01-15 21:26:17 [894]

Sziasztok! Ki szerettem volna próbálni ezt a megoldást, de semmire sem jutottam vele. Valaki tudna segíteni ez ügyben?! [yt]vHufLMh4xEI[/yt]


cree2 | 1562    2018-01-15 14:13:56 [893]

Eeprom irásra vigyáz csak feltételes ugrásba használd! de legjobb update funkcioval ez elenörzi ha uj érték van csak akor irja a registert csak!

Előzmény: frob, 2018-01-15 13:48:41 [891]


cree2 | 1562    2018-01-15 14:09:37 [892]

számot akarsz tárolni mért int használsz? byte nem elég és még konvertálni sem kell mehet direktbe eeprom/ register csak helyet kell lefoglalni neki (direct modon)!?

Előzmény: frob, 2018-01-15 13:45:25 [890]


frob | 1114    2018-01-15 13:48:41 [891]

vagy is csak darabolva, mert a nextion kijelzőtől úgy küldöm el az adatokat, hogy hármas számcsoportokba formázom, így tutira úgy jön el, de asszem most hogy ezt leírtam, azt is megnézem mit küld ki magából, nem e az szívat...

Előzmény: frob, 2018-01-15 13:45:25 [890]


frob | 1114    2018-01-15 13:45:25 [890]

[code] userCdata=inStr.substring((i*3)+0,(i*3)+3).toInt(); [/code] ez a lényeg, tömbbe kerül egy string darabolva és formázva de most mint int, közben azt megnéztem hogy ha byte-ra átírom a tömböt akkor is elfogadja... de a programot futás közben még nem teszteltem az volt a jelenség hogy ha az egyik értéket átírtam a 16 ból akkor bezazult a program, ezért gyanakszom hogy valami elmászik...

Előzmény: cree2, 2018-01-15 11:17:37 [887]


frob | 1114    2018-01-15 13:42:40 [889]

szükség van rá, és csak a beállításokat mentem, tehát ha 100x felül lesz írva akkor sokat mondok... bővel elég a 100.000 írhatóság

Előzmény: Pali79, 2018-01-15 10:56:22 [886]


cree2 | 1562    2018-01-15 11:23:07 [888]

itt egy régi projektem string alapon egy két funkcio... [code] #include <SoftwareSerial.h> SoftwareSerial BTSerial(10, 11); unsigned long elapsedTime; unsigned long onTime; int THRESHOLD=0; const int Enter_Button =2; const int POWER=12; const int MONITOR_LED=13; boolean state = true; String readString; void setup() { Serial.begin(9600); BTSerial.begin(115200); onTime = millis(); onTime = elapsedTime; pinMode(POWER, OUTPUT); pinMode(MONITOR_LED, OUTPUT); pinMode(Enter_Button, INPUT_PULLUP); digitalWrite(POWER, LOW); digitalWrite(MONITOR_LED, LOW); Serial.println("#####################"; Serial.println("serial command"; Serial.println("power on= P1"; Serial.println("power off= P0"; Serial.println("reset = RESET"; Serial.println("#####################"; Serial.flush(); } void loop() { //BT----------------------------------------------- if (BTSerial.available()){ while (BTSerial.available()) { delay(3); char c = BTSerial.read(); readString += c; } if (readString.length() >0) { BTSerial.println(readString); if(readString.indexOf("P1" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, HIGH); BTSerial.println("power on"; BTSerial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("P0" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, LOW); BTSerial.println("power off"; BTSerial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("RESET" >=0) { delay(100); BTSerial.println("RESET 3sec"; delay(3000); MONITOR(); asm volatile ("jmp 0"; } readString=""; } } //BT_END------------------------------------------ if (Serial.available()){ while (Serial.available()) { delay(3); char c = Serial.read(); readString += c; } if (readString.length() >0) { Serial.println(readString); if(readString.indexOf("P1" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, HIGH); Serial.println("power on"; Serial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("P0" >=0) { delay(3000); digitalWrite(POWER, LOW); Serial.println("power off"; Serial.flush(); MONITOR(); } if(readString.indexOf("RESET" >=0) { delay(100); Serial.println("RESET 3sec"; MONITOR(); delay(3000); asm volatile ("jmp 0"; } readString=""; } } if (digitalRead(Enter_Button) == LOW) { THRESHOLD=1; onTime = millis(); } if((millis() - onTime > 3000 ) && THRESHOLD==1) { state=!state; digitalWrite(POWER, state); MONITOR(); delay(3000); THRESHOLD=0; if (digitalRead(POWER)==LOW) { delay(100); Serial.println("power off"; } if (digitalRead(POWER)==HIGH) { delay(100); Serial.println("power on"; } } } void MONITOR() { digitalWrite(MONITOR_LED, HIGH); delay(100); digitalWrite(MONITOR_LED, LOW); delay(100); digitalWrite(MONITOR_LED, HIGH); delay(100); digitalWrite(MONITOR_LED, LOW); delay(100); //MONITOR(); } [/code]

Előzmény: frob, 2018-01-15 10:31:51 [884]


cree2 | 1562    2018-01-15 11:17:37 [887]

csak konvertálni akarsz string to byte? Szerintem kodba ird le ide amit akarsz! de ahogy irod van más probléma is tulcsordursz byte értékel?

Előzmény: frob, 2018-01-15 10:37:49 [885]


Pali79 | 193    2018-01-15 10:56:22 [886]

Nem nagyon vágom az arduinot, de az biztos (rendszertől függetlenül) hogy az eeprom írhatósága véges és nem is olyan sok mega2560 esetében 100.000 tehát csak akkor használd ha tényleg szükség van rá.

Előzmény: frob, 2018-01-15 10:31:51 [884]


frob | 1114    2018-01-15 10:37:49 [885]

Még valami ha string.toint funkciót használom ésnem intbe hanem byte -ba rakom az eredményt? természetesen szintén nem éri el a 255 értéket akkor működhet? kösz!


frob | 1114    2018-01-15 10:31:51 [884]

sziasztok okozhat e gondot a int változót eeprom.write paranccsal írom ki? viszont sosem jut el 255 ig egy érték sem alapvetően lehetne éppen byte is... de nem az előre is kösz!


csatlos.laszlo | 96    2018-01-14 18:28:13 [883]

Fórumtársak! Tudna valaki segiteni! Arduino programtárhely, esetleg ahol hex f. is vannak.


Pali79 | 193    2018-01-13 23:28:50 [882]

Túl vagyok az első teszteken és találtam hibát is a dologban. A gyorsulási értékeket nem lehet normálisan állítani. pl. az első érték a menüben 10. Amint belépek a menüben már 100-ra változik és csak növelni lehet, azt is százasával.


szf | 1472    2018-01-13 22:28:26 [881]

Köszi!Figyelmetlen voltam!

Előzmény: Pali79, 2018-01-13 22:26:58 [879]


szf | 1472    2018-01-13 22:27:49 [880]

Köszönöm !!!

Pali79 | 193    2018-01-13 22:26:58 [879]

Ott a link a videó alatt. Én későn vettem észre, hogy ott írja, hogy Xloaderrel kell feltölteni rá... Én nem vagyok képben az arduino dolgokkal, úgyhogy ezzel szívtam nem keveset mire rájöttem.

Előzmény: szf, 2018-01-13 22:06:01 [876]


Devecz Miklós | 1886    2018-01-13 22:09:06 [878]

Innen

Előzmény: szf, 2018-01-13 22:06:01 [876]


morvfer7 | 710    2018-01-13 22:08:44 [877]

Innen: Link..

Előzmény: szf, 2018-01-13 22:06:01 [876]


szf | 1472    2018-01-13 22:06:01 [876]

honnan tudom letölteni? Valakiii

Előzmény: Pali79, 2018-01-13 13:27:18 [873]


Pali79 | 193    2018-01-13 15:58:39 [875]

Nyilván. Én használtam a Marlyn-t is egyszerűbb fúrási feladatokra csak ügyeskedni kellett a G kóddal a 3D nyomtatóra kihegyezettség miatt. Ezzel lehet két PWM-mel szabályozott kimenet működtetni, bele vannak építve a megszokott G és M kódok, úgyhogy szerintem okos kis megoldás. Tegnap este töltöttem rá a mega-ra, nézegettem, tesztelgettem. Egyetlen dolgot hiányoltam, mégpedig a forrásfájlt, mert így nem lehet beállítani semmit előre mint a Marlyn-nál, hanem menüből kell a szükséges paramétereket módosítani és elmenteni.

Előzmény: RF, 2018-01-13 15:23:02 [874]


RF | 107    2018-01-13 15:23:02 [874]

A menüből ítélve ez egy picit módosított Marlin firmware ami rajta van.

Előzmény: Pali79, 2018-01-13 13:27:18 [873]


Pali79 | 193    2018-01-13 13:27:18 [873]

Nem tudom ismeri-e valaki ezt a megoldást. Teljes stand alone megoldás 3 tengelyes maróhoz Mega+RAMPS 1.4 grafikus kijelzővel. [yt]jlOyqca9AqM[/yt]


frob | 1114    2018-01-10 07:57:59 [872]

Köszi!

Előzmény: morvfer7, 2018-01-09 16:13:19 [869]


cree2 | 1562    2018-01-09 17:07:50 [871]

RGB-matrix-Panel

Előzmény: cree2, 2018-01-09 16:49:18 [870]


cree2 | 1562    2018-01-09 16:49:18 [870]

ha még látványosabb kijelzést szeretnél van arduinos projekt is ilyen szinpadi tv szekcios led modulokra lehetöség PXX jelzik a pixel távolságot a gyártói megjelölés fényereje brutális.... Rgb P4

Előzmény: morvfer7, 2018-01-09 16:13:19 [869]


morvfer7 | 710    2018-01-09 16:13:19 [869]

Nem volt neki külön oldala, a youtube oldalán nézegettem és az egyik videó alatt volt egy letöltő link, sajnos már nem tudom melyik volt pontosan ez a videó. De azt hiszem ennek a lecsupaszított változata lehet: [yt]2I_us9NhIvM[/yt]

Előzmény: frob, 2018-01-08 19:40:50 [868]


frob | 1114    2018-01-08 19:40:50 [868]

Én is kedvet kaptam tőled hozzá az ESP8266WiFi.h -t honnan szedted le? esetleg az eredeti projekt linkjét meg tudod adni? Előre is köszi! R.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-07 13:59:26 [867]


morvfer7 | 710    2018-01-07 13:59:26 [867]

Kedvet kaptam a mátrixos órához, tegnap összedobtam egyet. A neten találtam, semmit nem változtattam a programon, de nagyon jól működik. Itt csináltam hozzá egy leírást, ha valaki esetleg megépítené: MAX7219 matrix clock [yt]aYmHvkphDcg[/yt]


Aknai Gábor | 1360    2018-01-05 15:46:07 [866]

Köszi Feri, ez nagyon klassz.

Előzmény: morvfer7, 2018-01-05 15:26:43 [865]


morvfer7 | 710    2018-01-05 15:26:43 [865]

Itt van 2 db mátrixhoz óra, mutatja digitálisan és váltakozva binárisan is: Digital and Binary Clock with Two LED Matrix and RTC

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-05 09:12:44 [857]

Aknai Gábor | 1360    2018-01-05 12:24:15 [864]

Meglesem köszi, elvileg jó helyre kértem magam, de még függőben a befogadás. Milyen néven vagy fönt? Üdv, Gábor

Előzmény: GPeti1977, 2018-01-05 10:49:51 [862]


Pali79 | 193    2018-01-05 11:09:17 [863]

Végig nézted a videót? 35. perc környékén látszik, hogy egy RAMPS panelt egészített ki még egy A4988-cal, tehát minden motort külön meghatóval van ellátva. Ha arra gondolsz, hogy egy arduino-ról abban igazad van, de a kérdés nem erre vonatkozott.

Előzmény: vadember, 2018-01-05 08:32:14 [855]


GPeti1977 | 148    2018-01-05 10:49:51 [862]

Nézd meg az fb arduino csoportba hogy milyen led mátrixot készítettem. Eddig abban a csoportban vezetem a lájkokat mert mindenki kezdő vagy kérdez vagy csak hőmérőt készít. WS2812 led szalagról megy azaz egy vezetéken van meghajtva 72x8 RGB LED, a szöveget web oldalon keresztül lehet rá feltölteni vagy SD kártyáról, van benne óra amit a netről szinkronizál, illetve hőmérő is, meg van olyan változatom megírva ami .bmp 24bpp fájlból játszik le képeket, az a youtube-on is fent van.

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-05 09:12:44 [857]


szf | 1472    2018-01-05 10:18:47 [861]

Persze!

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-05 10:02:07 [860]


Aknai Gábor | 1360    2018-01-05 10:02:07 [860]

Na, ez tökjó. Mivel még én is tanulom az Arduino-t és eddig csak gyakorló kacsolásokat készítettem amit a Tavir-ról rendeltem, gyakorlatilag minden infóra szükségem van az összeállításhoz. Tudunk beszélni privátban? köszi, Gábor

Előzmény: szf, 2018-01-05 09:55:52 [859]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 19 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|