HobbyCNC fórum
  v0.9.3.4

Fórum betekintő Fórum címe: http://forum.hobbycnc.hu



UCCNC vezérlő program

xxxxxxxx


Időrend:
Oldal 1 / 99 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|

Fórum főoldal  |  A lap aljára

szf | 1472    Tegnap 23:23:09 [4941]

Köszi.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 22:59:41 [4940]


dezsoe | 789    Tegnap 22:59:41 [4940]

Nem. Csak a hozzá való vezérlőket. UC100, UC300, UC400 és ezek különböző verziói (USB, Ethernet).

Előzmény: szf, Tegnap 22:46:49 [4939]


szf | 1472    Tegnap 22:46:49 [4939]

UCCNC alaplapi LPT portot tudja használni?


MoparMan | 1848    Tegnap 22:46:29 [4938]

A Mikulás hozta, és december 11. óta neked is van. Tehát hiszti előtt nézd meg, hogy van-e miért hisztizned

Előzmény: Danibá60, Tegnap 18:38:01 [4935]


dezsoe | 789    Tegnap 22:02:06 [4937]

Ha nem a default.pro-ban tárolod a beállításaidat, akkor nyugodtan frissíthetsz.

Előzmény: Aknai Gábor, Tegnap 18:43:33 [4936]

Aknai Gábor | 1360    Tegnap 18:43:33 [4936]

A múltkor el is felejtettem kérdezni. Tuti volt róla már szó, de azért fő a biztonság. Most már ugye működik a saját profilom, ezután bátran letölthetem a legújabb frissítést, nem fogja bántani a saját beállításokat?


Danibá60 | 4046    Tegnap 18:38:01 [4935]

"bár a keresés csodákra képes, amióta van." Annak akinek van. Nekem azt hozta a Jézuska, hogy nekem nincs. Ez a fórum magánterület. Itt nem érvényes az egy bűnért 1 bünti.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 18:29:16 [4934]


dezsoe | 789    Tegnap 18:29:16 [4934]

Így konkrétumok nélkül nehéz. Most hirtelen beírtam a keresőbe, hogy plugin. A beépítetteken kívül volt Dan911-nek a Huanyang és az általános frekiváltó plugin-ja, nekem a számológép/képernyőbillentyűzet és a kódnyitó plugin-om. Majd írok linket mindegyikhez, bár a keresés csodákra képes, amióta van.

Előzmény: Danibá60, Tegnap 17:53:01 [4932]


nyiszi | 1261    Tegnap 18:17:10 [4933]

Köszönöm szépen mindenkinek, megyek is kipróbálni.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 17:44:53 [4931]


Danibá60 | 4046    Tegnap 17:53:01 [4932]

Hááát ........ itt is, ott is, amott is olvasok, ilyen, olyan funkcióra pluginokról. Hogy azok belekerülnek e valamikor, vagy nekem kell mindet összevadásznom.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 17:44:53 [4931]


dezsoe | 789    Tegnap 17:44:53 [4931]

Attól függ, hogy melyikekre gondolsz. Ez a Lubrication.dll a következő teszt verzióban már benne lesz.

Előzmény: Danibá60, Tegnap 17:33:35 [4930]


Danibá60 | 4046    Tegnap 17:33:35 [4930]

Ezek, az egyre szaporodó pluginok belekerülnek a programba? Vagy mindig gyűjtögetni kell és bemásolni?

Előzmény: dezsoe, Tegnap 17:14:51 [4928]


dezsoe | 789    Tegnap 17:15:27 [4929]

Azt kihagytam, hogy a Plugins mappába másold be.

Előzmény: nyiszi, Tegnap 08:59:35 [4923]


dezsoe | 789    Tegnap 17:14:51 [4928]

Ahogy Balázs írta, van erre egy plugin. Megtalálod a mappámban. Engedélyezed a plugin-oknál, UCCNC-t újraindítod, a plugin-oknál Configure, beállítod, kész.

Előzmény: nyiszi, Tegnap 08:59:35 [4923]


dezsoe | 789    Tegnap 17:12:12 [4927]

Még nem, de írok ide, ha megjelenik.

Előzmény: svejk, Tegnap 11:40:03 [4926]

svejk | 25227    Tegnap 11:40:03 [4926]

No, adtatok ki újabb verziót? Az 1.2101- ben még nincs benne.

Előzmény: CNCdrive, Tegnap 10:49:03 [4924]


CNCdrive | 144    Tegnap 10:50:04 [4925]

Ja még annyi, hogy a kód futási idejét számolja, vagyis amikor áll a gép, nem mozog akkor feleslegesen nem csinál kenést, csak a futásidőt számolja.

Előzmény: CNCdrive, Tegnap 10:49:03 [4924]


CNCdrive | 144    Tegnap 10:49:03 [4924]

Már van ilyen plugin a pluginok közt. Az a neve, hogy lubricator. Engedélyezd a plugint és be lehet állítani, hogy hány másodpercenként hány msec ideig adjon ki impulzust beállítható kimeneten.

Előzmény: nyiszi, Tegnap 08:25:50 [4921]


nyiszi | 1261    Tegnap 08:59:35 [4923]

Köszönöm.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 08:40:42 [4922]


dezsoe | 789    Tegnap 08:40:42 [4922]

Szia! Meg lehet oldani, délutánra kitalálom, de most mennem kell.

Előzmény: nyiszi, Tegnap 08:25:50 [4921]


nyiszi | 1261    Tegnap 08:25:50 [4921]

Sziasztok! A központi olajozóm működtetésére lenne valami jó megoldási javaslatotok? Kb. 5 percenként 5-6 másodperces impulzust tudna kiadni az UCCNC valamelyik kimenetén, de csak akkor ha van mozgás valamelyik tengelyen. Jó lenne ha nem kéne időrelét is beiktatni.


dezsoe | 789    Tegnap 08:23:33 [4920]

A fene tudja, hogy mennyire elegáns ez a megoldás. Kétségkívül tömör, de én biztos soronként írnám be, a sor végén // után megjegyzéssel, hogy akkor ez a sor melyik adat. Kizárt, hogy egy napnál tovább meg tudnám jegyezni (szerintem addig sem), hogy pl. 20003-as mezőben milyen adatot tárolok...

Előzmény: svejk, Tegnap 08:00:54 [4919]


svejk | 25227    Tegnap 08:00:54 [4919]

Sejtettem én, hogy van ennek elegáncsos megoldásai is nem csak gumicsizmás. Köszi!


dezsoe | 789    Tegnap 06:59:32 [4918]

Álmomból felébresztve...

Előzmény: CNCdrive, Tegnap 06:50:11 [4917]


CNCdrive | 144    Tegnap 06:50:11 [4917]

Na, látom Dezsoe épp beelőzött.

Előzmény: dezsoe, Tegnap 06:49:11 [4915]


CNCdrive | 144    Tegnap 06:49:44 [4916]

Nem muszáj annak 20 kód sor kódnak lennie. El lehet intézni az összeset akár egy például for ciklusban is.

Előzmény: svejk, Tegnap 06:17:54 [4914]


dezsoe | 789    Tegnap 06:49:11 [4915]

Nem, mert mi van, ha mindet máshogy akarod kezelni? Viszont: [code]for (int i = 20000; i <= 20010; i++) AS3.Setfieldtext(exec.Readkey("UserTextfields", i.ToString(), "0", i);[/code]

Előzmény: svejk, Tegnap 06:17:54 [4914]


svejk | 25227    Tegnap 06:17:54 [4914]

Lesz vagy húsz mező, egy paranccsal csoportosan -mondjuk tól-ig- nem lehet behívni őket? Na jó, persze kibírom azt a 20 sort...

Előzmény: dezsoe, 2018-01-16 22:37:00 [4912]


svejk | 25227    Tegnap 06:15:58 [4913]

Értem! Tehát már eleve ezért érdemes 20000 számú felettieket használni. Ezeket aztán mindig elmenti, csak automatikusan nem tölti be, ezért kell a behívni egyesével őket az M99998-ban. Szupi, köszönöm mindkettőtöknek a gyors segítséget!


dezsoe | 789    2018-01-16 22:37:00 [4912]

Nincs ebben semmi ellentmondás. Ahogy Balázs is írta, kilépéskor mentődnek a 20000-től kezdődő mezők. Ha szükséged van rá legközelebb, akkor az M99998 makróban vissza kell töltened. Pl.: van egy meződ 20001 számon. Ennek a visszatöltése az M99998-ban: [code]AS3.Setfieldtext(exec.Readkey("UserTextfields", "20001", "0", 20001);[/code] (A "0" helyett azt írd, ami akkor jelenjen meg, ha még nem volt mentve érték.)

Előzmény: svejk, 2018-01-16 21:52:23 [4910]

CNCdrive | 144    2018-01-16 22:11:23 [4911]

A 20000 feletti azonosítójú mezők értékét menti el az UCCNC kilépéskor. Az értékek nem vesznek el, a profil fájlba íródnak a UserTextfields szekcióba. A visszatöltésről neked kell gondoskodni, ha van olyan amit vissza akarsz olvasni, akkor azt a konstruktor makróban megteheted.

Előzmény: svejk, 2018-01-16 21:52:23 [4910]


svejk | 25227    2018-01-16 21:52:23 [4910]

"(ezek automatikusan el is mentődnek kilépéskor, ha vissza akarod tölteni következő induláskor, akkor azt neked kell megoldani)." Nekem a fenti ellentmondásnak tűnik, de a lényeg, hogy újraindításkor tényleg nem tartja meg a beírt értéket a Textfield. No akkor HELP, milyen mezőket is kellene kreálnom, hogy ne vesszenek el a beírt adatok?

Előzmény: dezsoe, 2018-01-16 21:05:21 [4909]


dezsoe | 789    2018-01-16 21:05:21 [4909]

Hova ez a rohanás? - Labelnumbert általában 20000-től szokás indítani (ezek automatikusan el is mentődnek kilépéskor, ha vissza akarod tölteni következő induláskor, akkor azt neked kell megoldani). - A label az fix felirat, a (text)field az beviteli mező. - RTFM! A nöbö végűeken nincs keret (azért látod mégis, mert a háttérképen ott van). ("The "nb" at the end of the parameter means "no border", so these type of fields will have no visual border on the screen."

Előzmény: svejk, 2018-01-16 20:53:53 [4908]


svejk | 25227    2018-01-16 20:53:53 [4908]

"Máris" kipróbáltam élesben a mezők értékeinek beolvasását G-kódba, szupin működik! Ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. - A "labelnumber" értéke mettől meddig terjedhet? (az ugye evidens, hogy már foglaltakat nem használhatok) - Mi a különbség a Screen editorban a Create/Delete fülnél a Label és a Textfield közt? (én csak Textfieldnek tudok labelnumbert adni) Az eredeti képernyőn levő adatmezők javarészt "fieldnb" típusúak, van ennek jelentősége?

Előzmény: dezsoe, 2017-08-19 18:31:36 [4253]


nonfigurativ | 22    2018-01-14 13:20:41 [4907]

Köszönöm mindenkinek a segitséget!


nonfigurativ | 22    2018-01-14 13:20:06 [4906]

Köszi szépen!

Előzmény: svejk, 2018-01-14 12:20:23 [4905]


svejk | 25227    2018-01-14 12:20:23 [4905]

PNG kiterjesztésű képekként vannak definiálva, a file-okat megtalálod a \UCCNC\Flashscreen\BMP\Defaultscreenset\ mappában. Tehát amelyik képszerkesztő tud PNG-ben menteni az alkalmas.

Előzmény: nonfigurativ, 2018-01-14 12:06:16 [4903]


dezsoe | 789    2018-01-14 12:19:58 [4904]

Szia! Bármilyen képszerkesztővel. Én pl. a Paint.NET-et használom. Kicsi, egyszerű, jó, ingyenes.

Előzmény: nonfigurativ, 2018-01-14 12:06:16 [4903]


nonfigurativ | 22    2018-01-14 12:06:16 [4903]

Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy milyen programnmal tudnám a kezelőfelület nyomogobjait átszerkeszteni?


dezsoe | 789    2018-01-13 20:02:48 [4902]

Megdumáltál!

Előzmény: svejk, 2018-01-13 20:00:36 [4901]


svejk | 25227    2018-01-13 20:00:36 [4901]

Gyakorlatilag igen. A munkahelyén megszokta, hogy valamelyik ipari gépen van lehetőség erre. Én is úgy gondolom, hogy nem sok időt takarít meg, a copy-paste alkalmazásával nem tud tévedni. "Ugorgyunk" is.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-13 19:53:32 [4900]


dezsoe | 789    2018-01-13 19:53:32 [4900]

Nem. Feltéve, hogy arra gondol, hogy egy g-kód egy másik g-kódot hív meg. Némi trükközéssel azért (szinte) minden megoldható, csak elég pontos legyen a feladat definíciója. Egyébként, van ennek valami értelme?

Előzmény: svejk, 2018-01-13 19:47:18 [4899]


svejk | 25227    2018-01-13 19:47:18 [4899]

Egy barátom kérdezi, külső file-ból lehet-e alprogramot meghívni? Tehát az aktuális G-kódban az alprogram helyén csak egy file hivatkozás lenne.


Aknai Gábor | 1360    2018-01-13 19:41:27 [4898]

Igen, valami ilyesmi lehetett a gond. Szépen, lassan, összeáll minden.

Előzmény: dezsoe, 2018-01-13 19:34:08 [4897]


dezsoe | 789    2018-01-13 19:34:08 [4897]

Na, akkor végre értem. Amikor kitűzöd a tálcára, akkor készít egy másolatot a parancsikonról, így lehet, hogy még az átírás előtt szögelted a tálcára. Mindegy, az a lényeg, hogy jó lett!

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-13 19:25:14 [4896]

Aknai Gábor | 1360    2018-01-13 19:25:14 [4896]

Én kérek elnézést. Ha az asztalon lévő parancsikonokkal indítom őket, akkor mindegyik a saját magának megfelelő .pro fájlba menti az éppen átírt paramétereket. De én nem igen használom az asztali parancsikonokat, ezért csinálok mindenhez gyors-indításút a tálcán is. Na most végigpróbálgattam az összeset és amikor ráálltam a mutatóval a tálcán lévő ikonra, a saját profilomat mutatta. Aztán meg mégsem abba mentette, így hát töröltem és csináltam egy újat az asztalon lévővel. Most már minden kifogástalan. köszi Csaba

Előzmény: dezsoe, 2018-01-13 19:11:48 [4895]


dezsoe | 789    2018-01-13 19:11:48 [4895]

Persze, meg lehet szokni, de minek? Ennek nem így kéne működnie, tehát inkább keressük meg az okát, szerintem. Amikor elindítod, akkor nem jelez hibát? Rákattintasz a saját profilodra és betölti a Default-ot? A Default-ot írja ki alul profilnévnek? Pont ma láttam olyat, hogy hiba került a profilba, és betöltéskor kaptam is üzenetet, hogy hibás a profil és inkább a Default-ot tölti be. De ott legalább volt hibaüzenet, így gyorsan ki is javítottam.

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-13 18:30:58 [4894]


Aknai Gábor | 1360    2018-01-13 18:30:58 [4894]

Ha be van töltve a saját profilom, akkor működik, egyébként a default-ba menti a változtatásokat. Mondjuk ezzel együtt tudok élni, ez legyen a legnagyobb problémám.   

Előzmény: dezsoe, 2018-01-13 17:50:48 [4893]


dezsoe | 789    2018-01-13 17:50:48 [4893]

Sikerült megoldani? Ha nem, akkor tegyél már fel egy képet a Profiles mappáról úgy, hogy látszódjanak a file-ok és mappák.

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-13 13:53:02 [4891]


dezsoe | 789    2018-01-13 15:13:08 [4892]

Akkor annak jónak kéne lenni. Nem igazán értem...

Előzmény: Aknai Gábor, 2018-01-13 13:53:02 [4891]


Fórum főoldal  |  A lap tetejére

Időrend:
Oldal 1 / 99 Ugrás ide:
1  2   3   4   5     Következő ►  Utolsó ►|