| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Péntek Aug. 20, 2010 9:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| Annyi lenne a kérdésem hogy CorelDraw-ban hogyan tudok rádiuszt ,szöget meg adni ?Van valami leírás ehhez a programhoz ,sajnos nem ismerem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Kedd Aug. 17, 2010 22:00 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen ,lényegében ugyan az.
De gravírozás én azt értem hogy kimondottan csak szöveget gravírozni , és erre vannak kimondott ilyen programok ami csak szöveget tud szerkeszteni , vagy 3D ben is a gravír programokkal rajzolni?
Lehet engem az zavar meg hogy 2D ben rajzolok és nem 3D ben látom. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
Csatlakozott: 2010.02.17. Szerda 19:23 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Elküldve: Kedd Aug. 17, 2010 21:09 Hozzászólás témája: |
|
|
szia nem igazán értem ezt a glavir mániát de szerintem a glavirozás és a marás között /csak a szerszám és az anyagba való behatolás mértéke változik / amit te állítasz be mikor a g kódot generálod szerszám és a mélységet is te adod meg ill hogy kontúrt vagy az egész felületet alakítod
kedvedre |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Kedd Aug. 17, 2010 19:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Olyan kérdésem lenne még hogy a CorelDraw-ban ugyan úgy tudok rajzolni mint a solid edge-ben?Vagy a CorelDraw az kimondottan gravírozásra való? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Kedd Aug. 17, 2010 13:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem biztos lesznek problémáim ,remélem nem zavarom a sok hülye kérdésemmel?!
Köszönöm.
Csaba |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
Csatlakozott: 2007.04.22. Vasárnap 13:47 Hozzászólások: 420 Tartózkodási hely: Miskolc
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Hétfő Aug. 16, 2010 17:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Értem.
Akkor gondolom azon a cd-n rajta van minden program (Lazy Cam)amit a H2 vezérlő mellé ad?!Merthogy magától vásároltam anno cnc vezérlőt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
Csatlakozott: 2007.04.22. Vasárnap 13:47 Hozzászólások: 420 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Elküldve: Hétfő Aug. 16, 2010 16:17 Hozzászólás témája: |
|
|
A LazyCAM a Mach3 része (telepítéskor kérésre felrakja)!
A CAM a különböző file formátumokból (DXF, HPGL, JPG, GIF, BMP) állítja elő a Mach3 számára futtatható G-kódot (CNC-s nyelvet). Csak 2D-ig használható. Itt adható meg a méretarány, 0 pont helye, megmunkálási sebesség, mélység, szerszám átmérő, végrehajtatási sorrend, egyéb optimalizációk. _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Hétfő Aug. 16, 2010 16:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Tehát nekem nem elég a CorelDraw progi még a LazyCam is kell?
A LazyCam nek mi a szerepe? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Vasárnap Aug. 15, 2010 21:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm ,le töltöttem a programot.
Most tanulmányozom hogyan kell használni . |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Vasárnap Aug. 15, 2010 15:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Utána járok ennek .(solid edge)
Köszönöm a segítséget. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Vasárnap Aug. 15, 2010 10:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Corel Draw? Mén nem láttam olyat, aki nem ismerné...
Hát boltba, vagy a Netten...
A Solid Edge mibe tud menteni (ismeri a DXF R11, HPGL esetleg natív G-kódokat)?
Ha nem (bár szerintem kizárt), akkor kell egy 3. program (CAM) ami képes a Solid valamelyik file formátumát importálni. _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Vasárnap Aug. 15, 2010 9:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt a Corel Drav programot hol találom meg?
Solid edge ben tudok kicsit rajzolni de azt nem tudom ha hosszú szöveget szeertnék gravírozni vagy műanyag alkatrészt készíteni Solid edge programból hogyan tudom átmenteni a cnc vezérlő felületére .
Válaszodat előre is köszönöm.
Csaba |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Szombat Aug. 14, 2010 19:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Mi az, hogy "gravírprogram"?
Megrajzolod Corel Draw-ban, lemented DXF R11-ben (vagy HPGL-brn), importálod Mach3 Lazy Cad-be oszt kész!
Nincs mit ragozni... _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
xplod Kezdő
|
Elküldve: Szombat Aug. 14, 2010 15:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok.
Én is építgetem a cnc gépemet,elég jól haladok vele.
Olyan kérdésem lenne hogy komoly gravír programot honnan tudok szerezni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
Csatlakozott: 2010.02.17. Szerda 19:23 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
Elküldve: Hétfő Aug. 09, 2010 20:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok
Ez 25 mm mdf
2 mm es ujjmaróval készült
300*300 méretü
0.1 fogásokkal
két szerre a tudtam kiszedni 15 mm mélyen a maró éle csak 8mm
A barátom lányának csináltuk .
Még nem érkezett meg a kerek végű ujj maró azzal biztos jobb felületet lehetne produkálni a z tengely erősítése és a motor kicserélésével sokkal jobb lett
remélem a trapézmenetes orsók dobnak egy kicsit a sebességen mert most nagyon lassú 900 mm/perc a végsebessége itt még nem hibázik |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Szombat Aug. 07, 2010 8:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Gratulálok!
Ez milyen anyag (bútorlap)? _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Szombat Júl. 24, 2010 13:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Remélem észrevettétek az X et hosszú sztori de ugye ott van az y mellet
a következő a tárgy rögzítése mert hát a kétoldalas ragasztó se bír ki mindent
http://img33.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dscf5873z.jpg
nem hittem volna hogy a depronnál keményebb dolgokat is ki tudom majd marni
Hátha még a lefogatás is megoldódna |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Szombat Júl. 24, 2010 12:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Ami csak létezett otthon mindenre próbáltam faragni
http://img541.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dscf5875c.jpg
kicsit lassú ezekkel a motorokkal
most keresek 2Nm eres motorokat hogy legyen egy kis sebessége mert ha kicsit gyorsabbra veszem lépés hibát vét emiatt van némi krix krax a marásokba de ha beindul és elég türelmes vagyok akkor ilyeneket tud |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
horppep Kezdő
Csatlakozott: 2010.06.27. Vasárnap 12:19 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Elküldve: Kedd Jún. 29, 2010 10:40 Hozzászólás témája: - |
|
|
Köszönöm szépen a válaszodat.
ha a jövőben felmerül még problémám vagy kérdésem lehet hogy még zavarlak titeket!
köszönök mindent!
üdv. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Hétfő Jún. 28, 2010 10:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha a mechanikát könnyen mozgóra (és persze kottyanás mentesre) össze tudod hozni, akkor 1Nm-től felfele bármelyik léptetőmotor megfelelő és persze
H1 PCB, H2 PCB, H2 Compact vezérlők közül választva a bütykölési képességeid (szándékod)-nak megfelelően egyet. _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
horppep Kezdő
Csatlakozott: 2010.06.27. Vasárnap 12:19 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Elküldve: Hétfő Jún. 28, 2010 10:03 Hozzászólás témája: cnc építés |
|
|
Hellosztok!
úgy képzeltem hogy x,y tengely kb. 500mm tudjon mozogni, több nem kell.
az z az 100mm maximum, szóval egy elég pici de mivel hobbi célra kellene elég lenne.
fát, habszivacsot, szeretnék vele marni, meg alumíniumot vagy esetleg mezei acél lemezt gravírozni.
válaszaitokat előre is köszönöm.
üdv. horppep |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Vasárnap Jún. 27, 2010 20:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok megoldottam a két orsó egy motorral való forgatását ott a két motorral volt némi probléma /ahogy a vezérlő teremtő mondta úgy lett nem működött stabilan csak lassú fordulaton a két motort párhuzamosan kötöttem ahogy nem ajánlott /most kapott egy bikásabb motort
http://www.akcesoria-cnc.pl/?menu=produkt&id=499
csináltam egy csoport kereket középre egy 1:a 4 -hez lassító áttételt és két
bordás szíjjal összekötöttem most patent
képek hamarosan
a menetes szárakat trapézmenetes orsóra ki fogom cserélni mert ugyan ez lassú fordulaton jónak tűnik de ha pörgetem a saját s ujja alatt berezeg és szét akarja rázni a művemet
horppep
ui. sajna keveset tudok én is erről az egészről én is építés közben tanulok a saját káromon de vannak itt a fórumon rutinos dörzsölt rókák ők biztos tudnak neked segíteni csak ki kell találnod mit is akarsz pontosan csinálni a masinával |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Vasárnap Jún. 27, 2010 18:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem nem jó topicba írtál...
A leendő gépedről többet kéne tudni! Méretei, meghajtás módja, kívánt feledet jellege, mozgatandó tömegek, szükséges minimális nyomatékigény, stb.
Ezek ismerete nélkül nem adható használható tanács. _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
horppep Kezdő
|
Elküldve: Vasárnap Jún. 27, 2010 12:29 Hozzászólás témája: hobby cnc építési kérdések |
|
|
Hellosztok!
Cnc marót szeretnék csinálni magamnak otthonra.
A felépítményt meg tudom csinálni csak a vezérléssel és a motorokkal vannak problémáim.
Utána néztem ezeknek, csak annyi félét találtam hogy elakadtam, és olyat szeretnék kérni tőletek hogy szerintetek milyen vezérlő motor meg a többi alkatrészt kéne beszereznem ami szerintetek működik együtt és normális.
Ehhez ti biztos hogy jobban értetek és a segítségetek szeretném kérni mert nem olcsóak az alkatrészek és nem akarok rengeteg pénzt beletolni úgy hogy a végén nem lesz jó.
A Segítségeteket előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Horváth Péter
(horvath_peter@indamail.hu) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Szombat Máj. 22, 2010 6:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok megint elkészült egy kis darab próbálom archiválni a lépéseket
hamarosan asztalra kerülnek a komponensek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Hétfő Máj. 17, 2010 7:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| Én se a régi hagyományos energia láncra gondoltam láttam villamossági boltokban különféle harisnyákat kábel spirálokat valami hasonlóban gondolkozom |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Hétfő Máj. 17, 2010 7:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Alakul!
Energia lánc pótlónak néz szét baloldalt is a mechanikai ötletek menüben!
A gyári energialánc drága dolog... _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Vasárnap Máj. 16, 2010 23:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Mindenki !
Esett az eső egész hétvégén igy nem lehetett modellezni maradt a garázs.
Eddig jutottam íme a képek amit ígértem .
A depront úgy vágja mint a vajat és a 4mm es rétegelt lemezzel" modellező fa lemez " is megbirkózott bár kontár módon oda kellett szegelnem az asztalra na mindegy erre majd még kitalálok valamit .
Íme a képek :
http://img535.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=dscf5796p.jpg
A kővetkező lépés az asztal megérintése és a bekábelezés vagyis összekötni az elektronikával.
Keskeny energialáncot kajtatok hogy pofás legyen Nem tud ebben valaki segíteni hol lehet venni milyenek vannak ??
A hozzászólás legutóbb Garai József által Hétfő Máj. 17, 2010 7:24-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HobbyCNC Site Admin
|
Elküldve: Szombat Máj. 08, 2010 19:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Kíváncsian várjuk a képeket!
Nem kell mindig, mindenkire hallgatni! Építés, tesztelés, tanulás...  _________________ www.quantumservo.com |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Garai József Kezdő
|
Elküldve: Szombat Máj. 08, 2010 10:38 Hozzászólás témája: Építem a hobbi cnc-met |
|
|
Szia mindenki .
Azzal kezdődött hogy egy pár hónapja vettem egy barátommal közösen egy H1 vezérlőt .
Rengeteget beszélgettem okos emberekkel akik elég rendesen elkeserítettek na haduk.
Szóval elektronika meg van trafó volt kis egyenirányítás szoftver a fénymásolókból kikerült egy pár sztepper motor hajrá csináljunk valami olyat amire mindenki azt mondta semmire se lesz jóó.
1000 *1500 as lesz a lelkem és igazából rajzolni és depron habot szeretnék marni vele ,mivel modellezek .
De nem kizárt hogy tussal műszaki rajzot is lehet majd készíteni vele .
most már kész van a" sin rendszer " a X Y Z egy nagy bútorlapra lesz lefogatva .
a hajtás menetes szár biztosítja és hétköznapi széles anya .
most a motorokat próbálgatom ill. az épített kocsit mit bír
most a motor az X sínen 4 csomag A4 es másoló papírt mozgat meg amit még találtam a szobában
Képek hamarosan
A hozzászólás legutóbb Garai József által Hétfő Aug. 09, 2010 20:34-kor lett szerkesztve, összesen 1 alkalommal. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|